Stabilno poslovanje - garant uspjeha na tržištu

Bez autora
Nov 11 2013

Preduzeće "Mlijekoprodukt" iz Kozarske Dubice, četiri mjeseca nakon ulaska Hrvatske u EU i privremenog prestanka izvoza mliječnih proizvoda u ovu državu, zadržalo je stabilnost plasmana proizvoda i otkupa sirovog mlijeka i zabilježilo znatno povećanje količina u otkupu i preradi sirovine u odnosu na 2012. godinu. Podsjećajući na značajnu prednost koja se ogleda u pripadnosti vodećem regionalnom mljekarskom sistemu "Imlek", iz ove firme je saopšteno da, prema posljednjim zvaničnim podacima, učešće "Mlijekoprodukta" u ukupnom otkupu sirovog kravljeg mlijeka u BiH iznosi više od 30 odsto, što ovo preduzeće stavlja u poziciju ubjedljivog lidera u ovom segmentu. U ovom preduzeću ističu da posljednjih godina "Mlijekoprodukt" bilježi konstantan rast u otkupu sirovog mlijeka, tako da će realizacija otkupa sirovog mlijeka u 2013. godini zabilježiti rekordne vrijednosti i biti na nivou većem od 70 miliona litara. Privremeni prestanak izvoza u Hrvatsku nije poremetio planirane investicije u razvoj primarnog sektora.

Stabilno poslovanje - garant uspjeha na tržištuPreduzeće "Mlijekoprodukt" iz Kozarske Dubice, četiri mjeseca nakon ulaska Hrvatske u EU i privremenog prestanka izvoza mliječnih proizvoda u ovu državu, zadržalo je stabilnost plasmana proizvoda i otkupa sirovog mlijeka i zabilježilo znatno povećanje količina u otkupu i preradi sirovine u odnosu na 2012. godinu.

Podsjećajući na značajnu prednost koja se ogleda u pripadnosti vodećem regionalnom mljekarskom sistemu "Imlek", iz ove firme je saopšteno da, prema posljednjim zvaničnim podacima, učešće "Mlijekoprodukta" u ukupnom otkupu sirovog kravljeg mlijeka u BiH iznosi više od 30 odsto, što ovo preduzeće stavlja u poziciju ubjedljivog lidera u ovom segmentu.

U ovom preduzeću ističu da posljednjih godina "Mlijekoprodukt" bilježi konstantan rast u otkupu sirovog mlijeka, tako da će realizacija otkupa sirovog mlijeka u 2013. godini zabilježiti rekordne vrijednosti i biti na nivou većem od 70 miliona litara.

Predsjednik Upravnog odbora "Mlijekoprodukta" Rankica Marelj istakla je da privremeni prestanak izvoza u Hrvatsku nije poremetio planirane investicije u razvoj primarnog sektora.

Ona kaže da je "Mlijekoprodukt" u ovoj godini investirao više od milion KM u modernizaciju opreme na farmama nabavkom laktofriza, gdje su za 100 porodičnih farmi obezbijeđeni najmoderniji laktofrizi čime je plan investicija za ovu godinu potpuno realizovan.

"Smatramo da na postojećim farmama ima potencijala za poboljšanje kvaliteta sirovine, kao i za podizanje efikasnosti kroz povećanje mliječnosti i unapređenje rasnog sastava, te smo iz tog razloga u 2013. godini uložili znatna sredstva i u nabavku 100 kvalitetnih steonih junica. Ove investicije smo finansirali iz vlastitih sredstava", kaže Rankica Marelj.

Ona je najavila da preduzeće planira da u 2014. godini otpočne novi značajan investicioni ciklus koji će trajati nekoliko godina.

U "Mlijekoproduktu" ističu da tokom cijelog perioda poslovanja imaju odličnu saradnju sa nadležnim republičkim institucijama i izražavaju nadu da će takav trend biti nastavljen.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik